Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a VI-a după Paști, a Orbului, Înaltpreasfințitul Nicodim a liturghisit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

În Duminica a VI-a după Paşti, a Orbului din naştere, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Biceni, s-a aflat în mijlocul credincioşilor Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, săvîrşind Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de soborul slujitorilor sfîntului locaş.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Nicodim a adresat credincioşilor un cuvînt de învăţătură în care a explicat evanghelia zilei de la Ioan IX, 1-38. Vorbind despre vindecarea minunată a orbului din Evanghelie, Vădica a subliniat următoarele: „Astăzi am fost martorii minunii în care Hristos a făcut din orb un om care vede. Şi care vede tot mai mult şi tot mai bine. Vede cu ochii trupeşti, dar vede mai ales cu ochii duhovniceşti. Cu primii, îl vede cu recunoştinţă neţărmuită pe Binefăcătorul său şi Îl mărturiseşte ca atare; cu cei de-ai doilea, Îl vede pe Cel ce este Lumina lumii şi îl mărturiseşte că este Fiul lui Dumnezeu, închinîndu-I-se Lui. Să ne străduim să devenim şi noi oameni „care văd” şi, văzînd, să-L mărturisim pe Mîntuitorul în lume, astfel încît toţi orbii să-şi primească vederea şi Domnul Hristos să fie primit cu adevărat ca Lumina lumii!”

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.