Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a IV-a după Paști, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Biceni, a liturghisit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

În Duminica a IV-a după Paști, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Biceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii enoriașilor Catedralaei “Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, săvîrșind Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Ioan V, 1-15, despre vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Ierarhul a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvînt de învățătură. Înaltpreasfinția Sa a explicat că această Evanghelie a fost așezată în perioada de după Paști pentru a ne arăta în chip duhovnicesc roadele Învierii Domnului. Astfel, Mîntuitorul Hristos este pentru fiecare dintre noi, cei slăbănogiți de patimi și de păcate, Omul care ne aruncă în scăldătoarea Sfîntului Botez, ne mîntuiește, ne luminează și ne sfințește prin cele 7 Taine ale Bisericii, fiindu-ne mereu alături și susținîndu-ne cu harul și puterea Sa pentru a-I putea urma, purtîndu-ne fiecare Crucea.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Nicodim a felicitat credincioşii care s-au învrednicit de împărtăşirea cu Sfîntul Trup şi Sînge al Mîntuitorului şi a subliniat că darurile duhovniceşti le putem spori cu fapte de milostenie şi întrajutorare a semenilor noştri care se află în lipsuri şi greutăţi. În acest sens, după slujbă credincioşilor le-a fost repartizat un important lot de ajutoare umanitare, constînd din haine şi încălţămînte, care va fi distribuit ulterior de către enoriaşi familiilor refugiaţii din Ucraina şi pentru familiile nevoiaşe din oraş.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.