Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfinţirea noii biserici „Sf. Cv. Simeon Stîlpnicul” din orașul Briceni

Sîmbăta, 14 mai 2022, mulțimea credincioșilor din orașul Briceni, în frunte cu părintele paroh, protoiereul Simeon Cucuietu, au primit cu multă căldură vizita Chiriarhului Eparhiei de Edineț și Briceni. Înaltpreasfinţitul Nicodim, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat mai întîi slujba de sfințire a prestolului, după care a urmat prima Sfîntă şi Dumnezeiască Liturghie în noul locaș de închinare cu hramul „Sf. Cuv. Simeon Stîlpnicul».

Răspunsurile liturgice la strană au fost oferite de corul fraților mănăstirii Nicoreni, în simfonie liturgică cu credincioşii prezenţi.

De menționat că prima piatră de temelie pentru construirea noii biserici s-a pus cu 1 an în urmă. Lucrările de construcţie au fost coordonate de către părintele paroh, protoiereul Simeon Cucuietu.

Pentru munca depusă cu sîrguinţă la construcţia acestui sfînt locaş, spre binele şi propăşirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, și în ajunul frumoasei aniversări 45 de ani de viațăla, la Sfînta Liturghie de astăzi, în timpul Vohodului Mic, protoiereul Simeon Cucuietu a fost decorat cu medalia „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni”.

După Sfînta Liturghie, adresîndu-se către toți cei prezenți, Înaltpreasfințitul Nicodim a mulțumit credincioșilor pentru faptul că păstrează neschimbată credința ortodoxă a strămoșilor și urmează bunul lor exemplu de viețuire creștină. De asemenea, Ierarhul a exprimat cuvinte de mulțumire părintelui paroh și enoriașilor pentru participarea lor jertfelnică la construcţia sfîntului locaș și i-a îndemnat să păstreze și în continuare flacăra credinței așa cum le-a fost aprinsă în suflet de vrednicii lor înaintași.

Toți credincioșii prezenți la slujbă au primit în dar din partea Înaltpreasfințitului Nicodim, în semn de binecuvîntare și felicitare cu prilejul sfințirii sfîntului locaș, cîte o iconiță.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.