Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Înaltpreafinţitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie şi slujba înmormîntării Protoiereului Vasile Saracuța, Blagocin al raionului Briceni, paroh Catedralei Arhierești „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

În dimineaţa zilei de joi, 25 noiembrie 2021, dangătul funebru al clopotelor a adunat mulţime de creştini la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni, care cu inima frîntă de durerea despărţirii au venit să-l petreacă în ultimul drum pe cel care le-a fost părinte iubitor, blînd păstor şi duhovnic plin de har şi înţelepciune – protoiereul Vasile Saracuța.

Sfînta Liturghie Arhierească şi slujba înmormîntării au fost săvîrşite de către Înaltpreafinţitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineţ şi Briceni, înconjurat de un sobor de preoţi din parohiile blagociniei Briceni, dar și din mai multe localități ale țării, care l-au cunoscut, iubit și apreciat pe răposatul părinte Vasile.

În timpul Sfintei Liturghii și la începutul slujbei prohodului, Înaltpreafinţitul Nicodim a adresat îndoliatei adunări cuvinte de compasiune şi mîngîiere. Ierarhul a subliniat că „părintele Vasile a fost un model al preoţiei, urmîndu-şi cu mult har de sus chemarea sfîntă. Toţi cei care îl cunoaştem pe părintele Vasile avem toată speranţa că Dumnezeu l-a mutat din această Biserică pămîntească, luptătoare cu păcatele, în Biserica Sa cea Cerească, Trimfătoare, unde drepţii dau necontenit slavă şi laudă lui Dumnezeu.

Purtînd trup şi fiind în lume şi părintele Vasile a putut să greşească, dar nădăjduim şi credem că prin slujirea lui cinstită înaintea Sfîntului Prestol, prin dragostea lui faţă de Sfînta Biserică, prin părinteasca lui purtare de grijă faţă de toţi credincioşii şi prin rugăciunile noastre necontenite pentru sufletul său, Bunul Părinte Ceresc îi va ierta orice păcat, săvîrşit cu voie sau fără de voie, şi-l va sălăşlui cu drepţii în Fericirea Împărăţiei Sale celei Veşnice!”.

După slujba prohodului, sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui Vasile a fost înmormîntat în curtea Catedralei „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii!

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.