Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Intrarea Domnului în Ierusalim prăznuită la Mănăstirea Zăbriceni

Intrarea Domnului în Ierusalim, cunoscută și sub numele de Duminica Floriilor sau Duminica Stîlpărilor, este unul din Praznicele Împărăteşti ale Bisericii Ortodoxe, care este celebrat în Duminica dinaintea Paștilor. Cu câteva zile înainte de răstignirea Sa, Domnul Iisus Hristos a fost primit de mulțimile care Îl slăveau și Îl cinsteau, la intrarea Sa în Ierusalim, călare pe un mânz de asină, ca pe Mesia și Împăratul lui Israel. Mulțimile, în semn de bucurie, aruncau înaintea Lui frunze de palmier sau de smochin (finic), simbolul biruinței, și chiar și copiii Îi strigau cuvinte de laudă.

În ziua acestei mari sărbători, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de slujitori și credincioșilor, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Naşterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineţ.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Ioan XII, 1-18, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre semnificația duhovnicească a acestui mare Praznic Împărătesc, subliniind că astăzi credincioșii, purtînd în mîini ramuri verzi de salcie, sunt îndemnați să-l întîmpine și să-L invite pe Mîntuitorul Hristos în cămara sufletului, pentru a aduce lumina, harul și binecuvîntarea Crucii și Învierii Sale.

 

 

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.