Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Agafia de la Cușelăuca cinstită în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din comuna Bîrnova, Ocnița

 

În ziua pomenirii Fericitei Maicii nostre Agafia de la Cușelăuca, marți, 24 septembrie 2019, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, a oficiat Sfînta Liturghie în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din comuna Bîrnova, raionul Ocnița. Alături de părintele secretar a coliturghisit parohul acestei biserici, protoiereul Vitalie Apostol, împreună cu un sobor de preoți.

După săvîrșirea Sfintei Liturghii a urmat un Te Deum de mulțumire în cadrul căruia s-au sfințit noile policandre ale bisericii, o frumoasă Icoană a Maicii Domnului, noua Troiță din curtea Bisericii și paraclisul de la poartă. La sfîrșit, părintele secretar a rostit un cuvînt de învățătură despre pilda de pietate și credință a dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana (a căror pomenire a fost zilele trecute), care sunt un model de familie creștină, plină de răbdare și nădejde întru Domnul, evidențiind și viața de nevoință și rugăciune a Fericitei Agafia, prăznuită astăzi.
Toți creștinii prezenți au primit cîte o iconiță cu chipul Preacuratei Fecioare Maria și au luat parte la o masă de sărbătoare organizată de ctitorii bisericii.
Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.