Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie la Catedrala „Schimbarea la Față a Mîntuitorului” din orașul Bender

 

În ziua prăznuirii Icoanei Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat alături de Prea Sfințitul Savva, Episcop de Tiraspol și Dubăsari, Sfînta Liturghie în Catedrala „Schimbarea la Față a Mîntuitorului” din orașul Bender. Prezența Prea Sfinției Sale la slujbă în această veche și frumoasă Catedrală a avut loc la invitația și cu bunăvoința Prea Sfințitului Savva și a secretarului eparhial și parohului acestui sfînt locaș, protoiereului Ioan Calmîc, care în această zi aniversează frumosul jubileu de 40 de ani de viață.

La serviciul divin Ierarhii au fost înconjurați de un sobor de preoți și diaconi și au fost prezenți mulțime de creștini, adunați pentru a se ruga și a se bucura duhovnicește de sărbătoare. După Sfînta Liturghie, Ierarhii și soborul preoțesc au oficiat un Te Deum și s-au închinat la icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu „Grabnic Ascultătoare” cinstită astăzi.

La final, Prea Sfințitul Savva a felicitat credincioșii cu prilejul acestei importante sărbători creștine, dar și pe părintele paroh, protoiereul Ioan Calmîc, cu prilejul aniversării jubileului de 40 de ani de viață pămîntească și l-a decorat cu distincția eparhiei de Tiraspol — medalia „Sf. Arhanghel Mihail” de gradul I.

Prea Sfințitul Nicodim a adresat la rîndul său calde felicitări omagiatului părinte Ioan, dorindu-i multă sănătate, ani lungi de viață spor și ajutor sfînt de la Bunul Dumnezeu în lucrarea pastorală și misionară ce o desfășoară spre binele Bisericii Ortodoxe, oferindu-i înalta distincție a Eparhiei de Edineț și Briceni – medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I. Prea Sfinția Sa a apreciat în mod deosebit intensa activitate duhovnicească și administrativ-gospodărească a părintelui paroh și secretar eparhial Ioan Calmîc, mărturisind că el este un slujitor vrednic și devotat, rîvnitor pentru cele sfinte, iubit și apreciat atît de soborul slujitorilor Catedralei, cît și de enoriașii care vin în permanență în număr mare la sfintele slujbe ce au loc aici.

* * * * *

După slujbă, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat o litie mică pentru odihna cu drepții a sufletelor vrednicilor de pomenire slujitori ai Catedralei „Schimbarea la Față a Mîntuitorului” din orașul Bender – arhimandritul Nectarie Lașcu, originar din satul Chiperceni, Orhei, și protoiereul Efimie Robu; mormintele cărora se află în incinta sfîntului locaș.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.