Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Duminica dinaintea Naşterii Domnului nosru Iisus Hristos la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

În Duminica dinaintea Naşterii Domnului nosru Iisus Hristos, a Sfinţilor Părinţi după trup ai Mîntuitorului, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie în Catedrala Arhierească „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei.

După citirea Sfintei Evanghelii de la Matei I, 1-25, în care ni se relatează despre cartea neamului lui Iisus Hristos și nașterea Sa din Fecioara Maria, Prea Sfinţitul Nicodim a rostit un cuvînt de învăţătură. Ierarhul a făcut o paralelă între așteptarea celor 42 de neamuri, enumerate în  pericopa evanghelică a duminicii, care și-au dorit venirea lui Mesia, și așteptarea noastră prin nevoinţele rînduite de Sfîntul Post, prin rugăciuni, spovedanie şi Sfînta Împărtăşanie, ca pruncul Hristos să se nască și în inimile noastre.

Totodată, Vlădica a adresat credincioșilor și un mesaj de felicitare cu prilejul începutului noului an civil, dorindu-le ca noul an să le aducă multă pace, binecuvîntare, prosperitate, dragoste pentru Dumnezeu și aproapele, precum și rîvnă pentru mîntuirea sufletului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.