Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie și slujba prohodului nou-adormitului robului lui Dumnezeu Nicolae în satul Step-Soci

 

Joi, 5 octombrie 2017, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni s-a aflat în mijlocul rudelor, apropiaților și credincioșilor din satul Step-Soci, raionul Orhei, pentru a împărtăși cu ei durerea despărțirii și a petrece în calea veșniciei pe iubitul său frate, nou-adormitul robul lui Dumnezeu Nicolae.

Sfînta Liturghie și slujba prohodului au fost oficiate în biserica „Cuvioasa Parascheva” din localitate. Alături de Prea Sfinția Sa au slujit părintele secretar, protoiereul Adrian Cotelea, blagocini, stareți de mănăstiri și slujitori din Eparhia noastră și din cadrul blagociniei Orhei.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a rostit un necrolog în care a vorbit despre efemeritatea vieții și importanța cîștigării timpului scurt pe care-l avem la dispoziție pentru mîntuirea sufletului și pentru a lăsa un bun exemplu de urmat și o vrednică amintire aici pe pămînt. Prea Sfinția Sa a specificat că adormitul robul lui Dumnezeu Nicolae a lăsat o adîncă amprentă în sufletele celor care l-au cunoscut și pe care o vor păstra în amintire toată viața prin dragostea față de Dumnezeu și Sfînta sa Biserică, bunătatea, mărinimia și altruismul ce l-au caracterizat. Vlădica a cerut slujitorilor, rudelor și credincioșilor prezenți la eveniment să se roage pentru nou-adormitul Nicolai cu nădejdea că Dumnezeu va așeza sufletul lui în ceata drepților.

După slujbă, trupul neînsuflețit al nou-adormitului robului lui Dumnezeu Nicolae a fost petrecut în procesiune solemnă, de către cler și credincioși, pînă la cimitirul satului, unde a fost îngropat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.