Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Taina Sfintei Cununii la Mănăstirea Căpriana

 

Vineri, 22 septembrie 2017, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, cu binecuvîntarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, a oficiat la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, Căpriana, Taina Sfintei Cununii asupra tinerilor Gheorghe și Anda, în prezența nașilor Mihai și Alina și Ionuț și Cristina, precum și a mulțimii nuntașilor adunați la serviciul divin. Mirele Gheorghe este fiul soților Mihail și Mariana Șlic — ctitori ai Mănăstirii Căpriana. La oficierea slujbei, Prea Sfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de slujitori din care a făcut parte și Preacuviosul părinte arhimandrit Petroniu de la Chilia „Sf. Gheorghe” din Muntele Athos.

După slujbă, Ierarhul a felicitat tinerii însurăței cu prilejul celebrării căsătoriei, i-a îndemnat să petreacă viața în curăție, ascultare, răbdare, iubire față de Dumnezeu și unul față de altul și le-a urat multă sănătate, bucurii și împliniri în viața de familie. Cu ocazia acestui binecuvîntat prilej, tinerii au primit în dar din partea Ierarhului o Sfîntă Scriptură — Cuvîntul lui Dumnezeu, care să le fie lumină și călăuză pe calea vieții de familie spre limanul mîntuirii.

Din partea părintelui Petroniu, tinerii însurăței au primit în dar o icoană cu chipul Sfinților Drepților Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului, care să le fie model de credință, nevoință în rugăciune și smerenie.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.