Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Praznicul Nașterii Maicii Domnului în parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Rotunda, raionul Edineț

 

În ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, joi, 21 septembrie 2017, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Rotunda, Edineț, oficiind aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Cu aleasă bucurie duhovnicească, Ierarhul a fost întîmpinat în dimineața zilei de către părintele paroh, preotul Adrian Postolache, care în ziua acestui praznic aniversează frumosul jubileu de 30 de ani de viață, de copii cu baloane și flori, de mulțimea enoriașilor și a oaspeților adunați la sărbătoare.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum pentru sănătatea omagiatului părinte paroh, a ctitorilor şi a tuturor creștinilor prezenți la rugăciune.

După slujbă, Prea Sfințitul Nicodim a adresat părintelui paroh, protoiereului Adrian, slujitorilor și mulțimii credincioșilor un cuvînt de învățătură, de mulțumire și de felicitare. Prea Sfinția Sa a vorbit mai întîi despre temeiurile biblice și patristice ale cinstirii Maicii Domnului, apoi a adresat calde felicitări omagiatului părinte Adrian cu prilejul aniverării zilei de naștere, dorindu-i multă sănătate, ani lungi de viață, har și ajutor de la Domnul în activitatea de păstorire a credincioșilor pe calea mîntuirii.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.