Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizită arhierească la biserica „Buna Vestire” din localitatea Cernoleuca, raionul Dondușeni

 

În Duminica a VII-a după Paști, a Sfinților Părinți de la primul Sinod Ecumenic (Niceea, 325), Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Buna Vestire” din satul Cernoleuca, raionul Dondușeni. Prea Sfinției Sale i-a colitrghisit un sobor de preoți din care a făcut parte părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, părintele blagocin de Dondușeni, protoiereul Veaceslav Matiescu, părintele paroh, protoiereul Andrei Munteanu, slujitori din cadrul blagociniei Dondușeni. La acest eveniment important din viața parohiei au participat oficialități locale și numeroși credincioși.

La final, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre importanța cinstirii celor 318 Sfinți Părinți de la primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325), dar și a cunoașterii și mărturisirii adevărului învățăturii de credință statornicite de ei la acest sobor cu privire la dumnezeirea Fiului lui Dumnezeu și deoființimea Lui cu Dumnezeu-Tatăl. Apoi, Vlădica a mulțumit părintelui paroh și tuturor creștinilor pentru că sunt buni fii ai Bisericii Ortodoxe, îndemnîndu-i să păstreze și în continuare nestinsă flacăra dragostei pentru viața în Hristos.

Mai mulți ctitori și binefăcători ai bisericii „Buna Vestire” din satul Cernoleuca au fost decorați de către Ierarh cu medalii și Diplome Arhierești, în semn de recunoștință pentru tot binele săvîrșit întru mărirea Bisericii Ortodoxe.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.