Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Praznicul Înălțării Domnului la biserica „Sfinții Arhangheli” din satul Sudarca, raionul Dondușeni

 

Enoriașii bisericii  „Sfinții Arhanghli” din satul Sudarca, raionul Dondușeni, în frunte cu părintele paroh, protoiereul Igor Casap, au primit în ziua praznicului Înălțării  Domnului nostru Iisus Hristos cu trupul la cer vizita Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, care a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Alături de Prea Sfinția Sa la serviciul divin a slujit un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu părintele blagocin, protoiereul Veaceslav Matiescu, și a participat un număr mare de credincioși. După Sfînta Liturghie, Ierarhul împreună cu soborul preoțesc și credincioșii au oficiat slujba unui Te Deum pentru sănătatea părintelui paroh, precum și a tuturor drept-măritorilor creștini prezenți la slujbă.

În tradiţionalul său cuvînt de învățătură, Prea Sfinţitul Nicodim a explicat credincioşilor esența spirituală a parznicului Înălțării Domnului la ceruri. Vlădica a subliniat faptul că Mîntuitorul Hristos a restaurat ființa umană, unind-o cu Dumnezeu, și ne-a arătat scopul vieții noastre pămîntești – calea spre Cer. „Să trăim deci viaţa în lumina acestui adevăr fundamental că Cerul, Împărăţia Cerului, începe de aici de pe pământ, prin viaţa în comuniune cu Dumnezeu prin harul sfinţitor şi se desăvârşeşte după învierea de obşte, în lumina slavei divine.”

Apoi, Prea Sfinția Sa a mulțumit în mod deosebit părintelui paroh Igor Casap pentru dragostea, rîvna și jertfelnicia de care dă dovadă în păstorirea turmei lui Hristos ce i-a fost încredințată, fiind un model de slujire preoțească și bun chivernisitor al bisericii lui Dumnezeu. În semn de aleasă apreciere părintele paroh a fost decorat cu medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I. De înalte distincții arhierești s-au bucurat clericul sfîntului locaș, protdiaconul Vasile Pînzari, precum și mai mulți ctitori și binefăcători ai bisericii „Sfinții Arhangheli” din satul Sudarca.

La final, Vlădica a felicitat creștinii cu prilejul binecuvîntatului praznic al Înălțării Domnului și a oferit în dar fiecărui credincios cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.