Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ziua prăznuirii Mutării cinstitelor moaște ale Sfîntului Ierarh Nicolae de la Mira la Bari, Prea Sfințitul Nicodim a vizitat parohia „Adormirea Maicii Domnului” din satul Țaul, raionul Dondușeni

 

Luni, 22 mai 2017, în ziua prăznuirii Mutării cinstitelor moaște ale Sfîntului Ierarh Nicolae de la Mira la Bari, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat parohia „Adormirea Maicii Domnului” din satul Țaul, raionul Domndușeni. Ierarhul a fost întîmpinat în dimineța zilei cu multă căldură și bucurie duhovnicească, cu flori, pîine și cu sare de către părintele paroh, protoiereul Lucian Serdeșniuc, primarul satului și elevii școlii din localitate. 

Înconjurat de un sobor ales de preoți în frunte cu părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, și părintele blagocin, protoiereul Rodion Pleșca, Prea Sfinția Sa a oficiat mai întîi slujba de sfințire a bisericii la care au fost petrecute ample lucrări de renovare, apoi Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul bărbătesc dirijat de maestrul Dumitru Buga.

În cadrul Vohodului Mic, în semn de recunoștință pentru osteneala depusă la renovarea bisericii, la conducerea turmei binecredincioase pe calea mîntuirii și la administrarea cu înțelepciune și dăruire a Departamentului Eparhial Învățămînt Religios și Activitate Pastorală, al cărui președinte este, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Țaul, protoiereul Lucian Serdeșniuc, a fost decorat de către Prea Sfințitul Nicodim cu înalta distincție eparhială — medalia „Sf. Dreptul Nicodim”.

În cuvîntul său de învățătură, Ierarhul a felicitat cordial cu prilejul sfintei sărbători toţi enoriaşii şi oaspeţii prezenţi la eveniment, subliind că „Sfîntul Nicolae, pe lîngă faptul că se roagă pentru noi, este şi un model de virtute, înţelepciune şi păstrare a dreptei credinţe strămoşeşti. El mijloceşte şi cercetează sufletele tuturor celor ce i se adresează în rugăciune, ajutîndu-i să fie mai buni, mai evlavioşi, mai statornici în credinţă”.

Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea de înconjurare a sfîntului locaș cu citirea Evangheliilor Învierii și slujba unui Te Deum de mulțumire.

Mai mulți ctitori și binefăcători ai bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Țaul au fost distinși de către Prea Sfințitul Nicodim cu Diplome Arhierești.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.