Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica Sfintelor Femei Mironosițe și a Drepților Iosif și Nicodim, Prea Sfințitul Nicodim a liturghisit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

Duminica a III-a după Paști este închinată Sfintelor Femei Mironosițe, Drepților Iosif din Arimateea și Nicodim, adică celor care nu L-au părăsit pe Domnul atunci cînd El s-a supus de bună voie morții, ci, înfruntînd cu dragostea, devotamentul și curajul lor înverșunarea hulitorilor și ucigașilor, au rămas alături de Hristos. Această zi este una deosebit de însemnată pentru Chiriarhul Eparhiei noastre, care își serbează cu acest prilej Ocrotitorul Ceresc.

Cu acest prilej, Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei a găzduit un frumos serviciu divin oficiat de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, împreună cu Înalt Prea Sfințitul Ambrozie, Mitropolit de Durostorum, Biserica Ortodoxă Bulgară, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi și numeroși creștini care s-au adunat cu multă dragoste și recunoștință să aducă omagiatului Episcop Nicodim cordiale mesaje de felicitare.

La final, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură în care a evidențiat curajul și iubirea jertfelnică a Sfintelor Femei Mironosițe, subliniind că aceste virtuți sunt cultivate mai ales de către femeile creștine, care au găsit puterea de a înfrunta ispitele vieții și a-i urma cu credință lui Hristos. În încheiere, Ierarhul a felicitat toate creștinele cu ocazia sărbătoririi zilei femeilor creștine.

La final, Înalt Prea Sfințitul Ambrozie, Mitropolit de Durostorum, părintele Dobre Ivanov, protopresbiterul de Silistra, Bulgaria, slujitorii din țara noastră și de peste hotare, enoriașii precum și mai mulți oaspeți ai Catedralei au adresat Prea Sfințitului Nicodim mesaje de felicitare și urări de sănătate, pace și mîntuire sufletească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.