Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a oficiat slujba înmormîntării roabei lui Dumnezeu Olimpiada

 

Sîmbătă, 21 ianuarie 2017, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a deplasat în satul Chiperceni, raionul Orhei, pentru a oficia slujba prohodului nou-adormitei roabei lui Dumnezeu Olimpiada. La slujbă Ierarhului i-a fost alături părintele paroh prot. Constanin Jalbă, clericii din blagocinia Orhei, copiii, nepoții, rudele, apropiații și mulțimea tuturor celor care au cunoscut-o, iubit-o și apreciat-o pe răposată.

La începutul slujbei înmormîntării, Prea Sfințitul Nicodim a adresat îndureratei familii condoleanțe și a îndemnat credincioșii la o rugăciune sinceră, cu umilință și zdrobire de inimă, către Mult-milostivul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor și odihna cu drepții a sufletului adormitei roabei Sale Olimpiada.

Ierarhul a evidențiat faptul că doamna Olimpiada și-a trăit viața după învățătura evanghelică a Mîntuitorului; a iubit Biserica, sfintele slujbe și rugăciunea, postind și împărtășindu-se cu regularitate. La final, Stăpînul a îndemnat ca toți cunoscuții, toate rudele și prietenii să se roage pentru noua adormita Olimpiada, ca Dumnezeu să o odihnească cu drepții în lumina cea neapusă a Împărăției Sale.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.