Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sîmbăta Acatistului la Mănăstirea Zăbriceni

 

În Sîmbăta Imnului Acatist, la 28 martie 2015, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat slujba Utreniei cu citirea Acatistului Maicii Domnului și Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni. Cîntarea de laudă Preasfintei Fecioare a fost citită în fața Icoanei ei „Povățuitoarea”. Ea este prima icoană a Născătoarei de Dumnezeu adusă la mănăstire în anul 2005, împlinind anul acesta 10 ani.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba de sfințire a icoanei hramului sfîntului așezămînt în cinstea Nașterii Domnului, instalată pe un unchivot sculptat în piatră în fața iconostasului.

După slujbă, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a explicat originea sărbătorii și a Imnului Acatist al Maicii Domnului, evocînd eliberarea miraculoasă a Constantinopolului în urma unei invazii a perșilor și avarilor, în anul 626, precum și folosul rugăciunii obștești, care este izvor al dragostei, comuniunii și mîntuirii oamenilor.

La încheiere, Vlădica a adus calde felicitări părintelui stareț, arhimandritului Damian, cu prilejul aniversării jubileului de 40 de ani de viață și, împreună cu urările de sănătate, bună sporire în toate și mîntuire sufletească, i-a oferit în dar o Cruce cu pietre scumpe.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.