Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Act de caritate pentru copiii de la Centrul Ftiziopneumologic de Reabilitare „Tîrnova”

 

În centrul satului Tîrnova, raionul Donduşeni, se află cel mai mare Centru Ftiziopneumologic de Reabilitare a Copiilor. De jumătate de secol, la Tîrnova vin copiii care necesită tratament sau reabilitare: cei care au făcut tratament la spital, dar care nu pot sta acolo timp mai îndelungat, cei care au nevoie de reabilitare şi cei care necesită izolare de un focar de tuberculoză, aflat în familie. În ochii copiilor de aici se ascunde tristețe, iar în suflet fiecare din ei poartă rana despărțirii de casă.

Pentru a le aduce o rază de bucurie și a le oferi micuților măcar puțin din căldura ce le lipsește, astăzi, 9 decembrie 2014, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, Parohia Ortodoxă Rotunda, Edineț, avîndu-l în frunte pe părintele Adrian Postolachi, și Parohia Ortodoxă „Sf. Parascheva” din Padova, Italia, al cărei paroh este părintele Vasile Corja, au vizitat copiii din acest Centru. Aici micuții au primit cu prilejul sărbătorilor de iarna ce se apropie dulciuri, îmbrăcăminte și produse alimentare. Pe lîngă darurile primte, copiilor le-a fost distribuit și cîte un mic Îndrumar de Credință Ortodoxă.

Toate aceste lucruri  au fost posibile prin contribuția concetățenilor noștri stabiliți în Italia, sub îndrumarea părintelui Vasile Corja.

La final, copiii și angajații instituției au fost felicitați cu ocazia sărbătorilor de iarnă și au fost încredințați că acolo Sus Cineva îi iubește și nu uită de ei. Bucuria celor peste 160 de copii nu poate fi redată în cuvinte. Am săvîrșit un gest mic, dar ne-am întors acasă cu o încărcătură emoțională enormă.

Preot Adrian Postolachi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.