Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Mesajul Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, la mutarea la cele veșnice a Preafericitului Vladimir, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine

 

Cu mult regret am primit astăzi vestea mutării dintre noi la cele veșnice a Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Preafericitul Mitropolit Vladimir, personalitate emblematică a vieţii sociale, culturale şi bisericesti din Ucraina și dincolo de hotarele ei!

Pleacă dintre noi un eminent Ierarh care și-a dedicat întreaga viață întreitei slujiri a lui Hristos, Marele Arhiereu — de Învățător, plin de har și înțelepciune; de Slujitor, smerit și cu inima plină de iubire jertfelnică pentru Dumnezeu și pentru aproapele; de Conducător, chibzuit, cumpătat, cu draptă judecată și cu vedere duhovnicească a lucrurilor.

Personal am întreținut o frumoasă și durabilă prietenie cu regretatul Mitropolit Vladimir, care mi-a fost de-a lungul timpului călăuză duhovnicească și iscusit sfătuitor în diverse situații. Înaltul Ierarh a preţuit întotdeauna dreptatea şi cinstea, a avut întotdeauna o vorbă bună pentru orice arhiereu, cleric sau credincios care i-a cerut sfatul, iar plecarea sa la cer ne-a lăsat un mare gol în suflete. Voi păstra mereu în amintire cinstea, corectitudinea, bunătatea  şi vorbele sale incărcate de spiritualitate şi căldura.

Mîngîiați în credință de nădejdea Învierii, în aceste grele momente de vremelnică despărțire, ne rugăm Atotmilostivului Dumnezeu să odihnească sufletul nou-adormitului Său Ierarh Vladimir în bucuria și lumina Împărăției Cerurilor împreună cu toți drepții!

Înalt Prea Sfințitului Onufrie, Mitropolit de Cernăuți și Bucovina, Locțiitor al Scaunului mitropolitan de la Kiev, Arhiereilor, slujitorilor și tuturor credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene adresăm sincere condoleanțe.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească !

Veșnică lui pomenire din neam în neam!

† NICODIM

Episcop de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.