Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Parastas pentru doamna general Feodosia Furculiță la un an de la mutarea sa la cele veșnice

 

Regretata doamnă general Feodosia Furculiță, ilustru om de stat și ctitoră a Bisericii Ortodoxe din Moldova, a fost comemorată în sîmbăta aceasta, 24 mai 2014, la împlinirea unui an de la mutarea la Domnul. Copiii, rudele, prietenii și mai mulți oameni apropiați și cunoscuți au participat de dimineață la slujba Parastasului, oficiată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

Cu acest prilej, Prea Sfinția Sa a rostit și un necrolog în care a evocat personalitatea roabei lui Dumnezeu Feodosia, sbliniind înaltele calități morale și profesionale pe care le poseda și a îndemnat binecredincioasa adunare să o poarte mereu în suflet, rugînd pe Bunul Dumnezeu să odihnească sufletul ei în fericirea și lumina cea neînserată a Împărăției Sale. Pe copiii regretatei Vlădica i-a povățuit să i se asemene în toate — să fie la fel de buni cetățeni, patrioți ai țării, iubitori de Dumnezeu și de neam și rîvnitori pentru valorile credinței ortodoxe strămoșești.

În alese și frumoase cuvinte a fost readus în sufletele celor prezenți chipul doamnei Feodosia de către vechea sa prietenă — artista poporului Valentina Cojocaru.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.