Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujba Privegherii în cinstea praznicului Bunei Vestiri la Mănăstirea „Nașterea Domnului”, Zăbriceni

 

În ajunul Praznicului Bunei Vestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, în seara zilei de duminică, 6 aprilie 2014, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit slujba privegherii la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni.

La finalul slujbei Ierarhul a vorbit despre semnificația praznicului în care dăm slavă Mîntuitorului Hristos pentru marea Sa iubire de oameni arătată în actul întrupării, prin care s-a deschis calea îndumnezeirii firii umane, și o cinstim în chip cu totul deosebit pe Maica Domnului — vasul ales prin care s-a destrămat blestemul strămoșesc, scară spre Cer, Biserică sfințită și Rai dumnezeiesc.

Amintim că viețuitorii mănăstirii Zăbriceni au o evlavie aparte pentru Maica Domnului, aici aflîndu-se două icoane ale Născătoarei de Dumnezeu: prima este numită „Povațuitoarea” de la Mănăstirea Zăbriceni, iar a doua reprezintă o copie a Icoanei Maicii Domnului „Grabnic-ascultătoarea” adusă din Sfîntul Munte Athos.

Cu prilejul măritului praznic, Prea Sfințitul Nicodim a adus în dar icoanei Maicii Domnului de la Zăbriceni un set de engolpioane.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.