Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a oficiat slujbele din ziua a treia a Sfîntului și Marelui Post la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

Astăzi am mai urcat o zi pe treptele Postului Mare, pe care metaforic îl numim urcuș duhovnicesc spre Înviere. Însă pentru a se constitui într-un adevărat urcuș, Sfînta Biserică ne învață că postul trebuie unit cu sfintele slujbe specifice acestei perioade, şi anume: Canonul cel mare, Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite, spovedania şi împărtăşirea credinciosului cu Sfintele Taine, citirea cărţilor duhovniceşti: Psaltirea, Vieţile sfinţilor sau alte cărţi ziditoare de suflet. De asemenea trebuie să unim postul cu toată fapta cea bună, cu milostenia, cu iubirea, să fim mai buni, mai îngăduitori, să renunţăm la ură şi la toate patimile care ne îndepărtează de Dumnezeu. Să cerem lui Dumnezeu să ne vedem păcatele şi să nu osândim pe aproapele nostru, aşa cum spunem în rugăciunea Sfântul Efrem Sirul.

În ziua a treia a Sfîntului și Marelui Post, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat sfintele slujbe rînduite acestei perioade la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. În dimineața zilei, Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfînta Liturghie a Darurilor mai Înainte Sfințite, iar seara — Denia Canonului Sfîntului Andrei Criteanul.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * * *

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.