Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul” din Comrat în ziua hramului

 

Luni, 20 ianuarie 2014, Biserica Ortodoxă a făcut prăznuirea Soborului Sfîntului Prooroc, Înaintemergătorului și Botezătorului Domnului Ioan, cel mai mare dintre profeți, glasul care strigă în pustie "gătiți calea Domnului", turtureaua pustiei care a binevestit primăvara harului, făclia Luminii dumnezeiești, răsăritul ce a vestit pe Soarele Dreptății, ca un înger pămîntesc și om ceresc, care stă la granița dintre cer și pămînt și unește Vechiul și Noul Testament.

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat în ziua acestui mare praznic, la invitația și cu bunăvoința Prea Sfințitului Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, la un serviciu divin prilejuit de sărbătorirea hramului Catedralei "Sf. Ioan Botezătorul" din Comrat. Sfînta Liturghie a fost prezidată de către Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir, înconjurat fiind de arhiereii Mitropoliei Moldovei și un impunător sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat mulțime de credincioși și autoritățile locale ale Autonomiei Găgăuze și ale orașului Comrat.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înalt Prea Sfințitul Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, Prea Sfințitul Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat, şi Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, împreună cu soborul de slujitori și mulțimea enoriașilor au oficiat un Te Deum de mulţumire.

La final, Ierarhii au adresat Chiriarhului Episcopiei de Cahul și Comrat, precum și întregii adunări binecredincioase, alese cuvinte de felicitare cu prilejul hramului. Prea Sfințitul Nicodim i-a urat la rîndul său Prea Sfințitului Anatolie multă sănătate și ani lungi de viață, luminați de harul Preasfintei Treimi și întăriți prin mijlocirile Sfîntului Ioan Botezătorul, pentru a conduce cu mult zel clerul și credincioșii ce i-au fost încredințați spre păstorire pe calea mîntuirii.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.