Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie oficiată de către Ierarhii Bisericii Ortodoxe din Moldova la Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău

 

Astăzi, în a doua zi după Naşterea Domnului, cînd o cinstim pe Maica Domnului, vasul ales, prin care a venit Mântuitorul  în lume şi s-a întrupat pentru noi şi a noastră mîntuire, arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei s-au adunat la o rugăciune comună în Catedrala Mitropolitană.

Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost  oficiată de către  Înalt Preasfinţitul VLADIMIR, Mitropolitul Chişinăului şi al întrgii Moldove şi soborul de arhierei din care a făcut parte Înalt Preasfinţitul SAVA, Arhiepiscop de Tiraspol şi Dubăsari, Prea Sfinţitul ANATOLIE, Episcop de Cahul şi Comrat, Prea Sfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, Prea Sfinţitul MARCHEL, Episcop de Bălţi şi Făleşti, și Prea Sfinţitul NICODIM, Episcop de Edineţ şi Briceni, înconjurați fiind de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul serviciului divin, în semn de înaltă prețuire pentru rodnica și jertfelnica activitate în Ogorul Domnului. Ieromonahul Nicolae (Roșca), duhovnic și administrator al Mănăstirii Ciuflea din capitală, a fost avansat în rangul de Arhimandrit.

La finele Sfintei Liturghii Înalt Preasfinţitul SAVA, a rostit un cuvînt  de felicitare Î.P.S Mitropolit Vladimir,  însoțit de un buchet de flori din partea Soborului  Arhieresc  din Moldova.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.