Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei

 

În Duminica a XXII-a după Rusalii, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi în Catedrala “Sf. Irh. Nicolae” din or. Orhei.

În cadrul Serviciul Divin, Prea Sfințitul Nicodim a decorat cu ordine, medalii și Diplome Arhierești pe ctitorii bisericii care au participat la restaurarea sfîntului locaș în vara anului 2013. O deosebită mulțumire Vladica a adresat celor mai activi ctitori, domnului Valeriu Oprea  și domnului Petru Oxinte pentru toate susținerile acordate Catedralei “Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei.

Cu binecuvîntarea Prea Sfinției Sale pericopa evanghelică a fost explicată de clericul catedralei prot. mitr. Emil Bulgac, el a vorbit în predica sa despre pilda samarineanului milostiv și a menționat că nu este doar o istorioară frumoasă, ci ea este pentru noi toți un program, un îndemn la fapte bune, iar dacă lucrăm cu iubire și bucurie pentru mîntuirea altora, lucrăm și pentru propria noastră mîntuire, deoarece harul iubirii milostive a lui Hristos unește pe aproapele care ajută cu aproapele care este ajutat.

La sfîrșitul Sfintei Liturghii a fost sfințită o Icoană cu chipul Sfintei Ludmila, dupa care Ierarhul a venit cu un cuvînt de felicitare familiei care a ctitorit această sfîntă icoană și enoriașilor prezenți la acestă sfîntă slujbă.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.