Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sîmbăta morților la Mănăstirea ”Nașterea Domnului„ din Zăbriceni, raionul Edineț

 

Sîmbătă, 2 noiembrie 2013, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a închinătorilor mănăstirii ”Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț. Aici Prea Sfinția Sa a adus în dar pentru Sfînta Mănăstire, Darohranitelnița pentru pururea pomenirea părinților săi, Vasile și Ana, după care a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți, din care a făcut parte arhimandritul Damian (Burlacu), starețul mănăstirii ”Nașterea Domnului”, protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, și cinstiții slujitori ai sfîntului așezămînt.

În cadrul serviciului divin s-au săvîrșit rugăciuni și cereri speciale pentru sănătatea bolnavului monahul Efrem.

La final Ierarhul a venit cu un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre importanța pomenirii celor adormiți, după care a îndemnat binecredincioșii creștini să poarte mereu în suflet rugăciunea pentru cei trecuți la cele veșnice ca Bunul Dumnezeu să odihnească sufletele lor în fericirea și lumina cea neînserată a Împărăției Sale.

Toți credincioșii prezenți la slujbă au primit în dar din partea Ierarhului cîte o iconiță cu chipul Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.