Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din orașul Silistra, Bulgaria

 

Duminică, 27 octombrie 2013, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a liturghisit în Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din orașul Silistra, Bulgaria.

Sfînta Liturghie Arhierească a fost oficiată de către un sobor de Ierarhi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Nicolae, Prea Sfinţitul Antonie și Prea Sfințitul Damian, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe din Ucraina și cîţiva zeci de preoți și diaconi. La serviciul divin au participat și sute de credincioși, oaspeți și invitați de onoare, care au venit să se roage Mîntuitorului Hristos și Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pentru sănătate și să se bucure de acestă frumoasă zi de comemorare a vrednicului de pomenire Mitropolit Ilarion de Durostorum.

La final Ierarhii împreună cu credincioșii au săvîrșit slujba parastasului pentru pomenirea Mitropolitului Ilarion de Durostorum, care s-a mutat la cele veşnice la 27 octombrie 2009, în vîrstă de 96 de ani. Apoi slujitorii și credincioșii au cîntat la mormînt „Veșnică pomenire” și depus jerbe de flori.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.