Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Mănăstirea ”Sf. M. Mc. Teodor Tiron„ în veșmînt de sărbătoare

 

Joi, 12 septembrie 2013, în ziua prăznuirii ”Sf. Alexandru Nevski” Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni a liturghisit la mănăstirea ”Sf. M. Mc. Teodor Tiron„ din capitală alături de un sobor de arhierei , preoți și diaconi.

Acest serviciu divin a fost prilejuit de aniversarea a 15 ani de slujire arhierească a Prea Sfințitului Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, care a prăznuit acest frumos eveniment într-o atmosferă de aleasă veselie duhovnicească dimpreună cu confrații slujitori și numeroșii pelerini.

Totodată alături de Prea Sfințitul Episcop Anatolie și Înalt Prea Sfințitul Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari a celebrat 18 ani de când și-a început ascultarea arhipăstorească. După Liturghie, Vlădica Vladimir împreună cu Arhiereii , toți preoții și diaconii au oficiat un Te-Deum de sănătate, iar mai apoi s-au adresat cu un cuvânt de felicitare către Prea Sfințitul Episcop Anatolie, urându-i ani mulți și numeroase realizări fructuoase în treapta de Arhipăstor al slujitorilor și credincioșilor din Eparhia de Cahul și Comrat.

La popas aniversar, Prea Sfințitul Episcop Anatolie a fost decorat cu o aleasă distincție Patriarhală, dar și cu un Ordinul Mitropolitan în semn de prețuire a muncii sârguincioase depuse de Preasfinția Sa pe ogorul Domnului.

Deasemenea și Prea Sfințitul Nicodim s-a alăturat cu un cuvânt de felicitare către Prea Sfințitul Anatolie, urându-i multă sănătate, zile îndelungate, pace și bucurie, belșug de roade duhovnicești și mîntuire sufletească aducându-i în dar o cruce și un engolpion. 

Vlădica Anatolie a mulțumit pentru cinstea acordată și a menționat că nădăjduiește la mila Bunului Dumnezeu pentru a putea fi și mai departe de folos Bisericii strămoșești.

Totodată, cuvinte de felicitare au fost adresate și Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop Sava, căruia i s-a urat multă înțelepciune și hotărâre neclintită întru înfăptuirea tuturor faptelor cele bune și de folos pentru sufletele credincioșilor.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Comments are closed.