Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sărbătoarea Sfîntului Prooroc Ilie la mănăstirea stavropighială „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, Gorodnița, Ucraina

 

În ziua cinstirii Sfîntului Prooroc Ilie Tesviteanul, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat alături de Înalt Prea Sfințitul Alexandru, Arhiepiscop de Gorodnița și Vicar al Mitropoliei Kievului, și un sobor de preoți și diaconi Sfînta Liturghie la mănăstirea stavropighială „Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință” din localitatea Gorodnița, regiunea Jitormir, Ucraina.

La finalul serviciului divin, Înalt Prea Sfințitul Alexandru a rostit un cuvînt de învățătură despre modelul de asceză, de tărie în credință și de mărturisire a ei prin fapte, oferit nouă de viața și activitatea Marelui Prooroc Ilie și a mulțumit Prea Sfințitului Nicodim pentru prezența și rugăciunea comună săvîrșită.

Mulțumind la rîndul său gazdei, în semn de înaltă apreciere și de consolidare a relațiilor de bună colaborare pe plan misionar și pastoral, Prea Sfințitul Nicodim a oferit Înalt Prea Sfințitului Alexandru cea mai înaltă distincție a Eparhiei de Edineț și Briceni — medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.