Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Școală de vară pentru tinerii din cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor în participarea şi promovarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru bătrîni” la Mănăstirea Zăbriceni

 

Cu binecuvîntarea și purtarea de grijă a Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, pentru voluntarii tineri din cadrul proectului social „Abilitarea tinerilor în participarea şi promovarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru bătrîni”, ce se desfășoară în 10 parohii din Eparhie, a fost organizată în perioada 15-17 iulie 2013 la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni o Școală de vară. La ea a participat primul grup de 50 de voluntari tineri din parohiile Coteala, Alexăndreni, Hincăuți, Ruseni și Țaul. Principalul scop al Școlii a fost apropierea tinerilor de modul de viețuire creștin și formarea lor duhovnicească, împlinind porunca Mîntuitorului — „Lăsați copiii să vină la Mine, căci unora ca aceștia este Împărăția Cerurilor” (Matei XIX, 14). În cadrul cursurilor copiii au primit hrană spirituală, aflîndu-se în atmosfera de rugăciune ce predomină în sfîntul așezămînt, participînd la programul liturgic și la cursurile de religie susținute de slujitorii mănăstirii și au fost instruiți de specialiști înalt calificați în domeniul asistenței sociale și a voluntariatului.

Traineri de la Organizația „HomeCare” au susținut seminarii despre relațiile interpersonale și negocierea conflictelor, iar reprezentanți de la Centrul Media pentru tineri au ajutat voluntarii să-și eficientizeze munca în cadrul proiectului prin diverse antrenamente în ateliere foto-video.

Copiii au ajuns la concluzia că numai trăirea duhovnicească îmbinată cu bazele teoretice și deprinderile practice pot aduce rezultate bune în domeniul voluntariatului creștin, atît pentru cei care îl practică, cît și pentru cei care beneficiază de serviciile lor.

La final, elevii au primit cîte o Diplomă de participare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.