Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Duminica Floriilor la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei a fost neîncăpătoare astăzi, în Duminica Floriilor, pentru mulțimea credincioșilor ce au venit să aducă laudă și mulțumire Mîntuitorului Hristos, Cel ce pe mînzul asinei a intrat triumfal în Ierusalim spre Patima Sa cea de bună voie, aducătoare de mîntuire lumii. Sfînta Liturghie Arhierească în zi de praznic a fost oficiată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de soborul slujitorilor Catedralei. În cadrul serviciului divin, Prea Sfințitul Nicodim a acordat distincții eparhiale slujitorilor Catedralei „Sf. Irh. Nicolae”, în semn de mulțumire pentru activitatea pastorală desfășurată și încurajare pentru slujirea și în continuare cu mai multă rîvnă Bisericii lui Hristos și poporului binecredincios.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Ioan XII, 1-18, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre semnificația duhovnicească a acestui mare Praznic Împărătesc, subliniind că astăzi credincioșii, purtînd în mîini ramuri verzi de salcie, sunt îndemnați să-l întîmpine și să-L invite pe Mîntuitorul Hristos în cămara sufletului, pentru a aduce lumina, harul și binecuvîntarea Crucii și Învierii Sale.

La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat slujba de sfințire a Icoanei Sfinților Împărați Constantin și Elena ctitorită și donată Catedralei de către familia Cernolevschii.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.