Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Reprezentanții conducerii Organizației Umanitare Hilfe für Osteuropa din Todtnau, Germania, în vizită de lucru în Episcopia de Edineț și Briceni

 

La 12 ianuarie 2013, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a primit la Reședința Arhierească din orașul Orhei vizita reprezentanților conducerii Organizației Umanitare Hilfe für Osteuropa din Todtnau, Germania, la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei și în Episcopia de Edineț și Briceni. Din delegația oficială fac parte doamna președinte Ursula Honeck, domnul Gunter Kollner, doamna Augusta Jumanca, preotul Petru Munteanu și domnul Ovidiu Jumanca. Înalții oaspeți vor lua cunoștință de modul cum au fost distribuite ajutoarele Organizației în cadrul Episcopiei și la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei și vor întreprinde o vizită de documentare la Spitalul Raional Edineț, pentru a se informa asupra modului în care au fost primite și folosite ajutoarele destinate Secției Traumatologie, precum și asupra suportului material de care ar mai avea nevoie spitalul.

Organizația filantropică Hilfe für Osteuropa a fost întemeiată la 30 noiembrie 1991 de către 7 membri fondatori cu scopul colectării și distribuirii de ajutoare umanitare persoanelor nevoiașe din Europa de Est (Polonia, Ucraina, România și Republica Moldova). Cu forțe și mijloace reduse de la început, oamenii cu suflet mare care i-au pus bazele, au fost motivați și s-au ghidat mereu de motoul – „este mai bine să aprinzi o lumină mică, decît să blestemi marele întuneric”. Pe parcursul celor 21 de ani de activitate Organizația s-a dezvoltat mult, numărul membrilor ei atingînd astăzi cifra de 307. În tot acest timp, mai multor instituții sociale și medicale, dar și persoanelor cu o situație materială dificilă din Polonia, Ucraina, România și Republica Moldova le-au fost repartizate peste 2144 tone de ajutoare, în valoare de circa 18 milioane de euro. Membru de onoare și reprezantant al acestei organizații în Republica Moldova este Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.