Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț

 

Sîmbătă, 28 iulie 2012, în ziua pomenirii Sfîntului Mare Cneaz Vladimir, cel Întocmai cu Apostolii, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț, înconjurat de soborul slujitorilor Catedralei și în prezența credincioșilor. În cadrul serviciului divin au fost rostite ectenii pentru sănătatea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir, care-și sărbătorește ziua Ocrotitorului ceresc.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a rostit în fața credincioșilor un cuvînt de învățătură. Prea Sfinția Sa a vorbit despre semnificația sărbătorii, aducînd în atenție importantul eveniment istoric al luminării prin Sfîntul Botez a Rusiei Kievene, prin credința și zelul misionar ale Sfîntului Mare Cneaz Vladimir. De asemenea, Prea Sfințitul Nicodim a felicitat toți enoriașii ce poartă numele de Vladimir, cu ocazia sărbătoririi sfîntului ocrotitor, și a adresat tuturor binecuvîntări arhierești.

* * * * *

După serviciul divin, Prea Sfinţitul Nicodim a vizitat şantierul bisericii din satul Mihăileni, Briceni, care va fi sfinţită în ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Aici Ierarhul a discutat cu ctitorul principal, domnul Gheorghe Bîrlădeanu, aspecte legate de stadiul construcţiei şi lucrările care mai sunt necesare de îndeplinit.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * *

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.