Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a VII-a după Cincizecime, enoriașii parohiei „Sf. Alexei Mitropolitul Moscovei” din satul Alexeevca, raionul Edineț, au primit cu multă căldură vizita Prea Sfințitului Nicodim

 

În Duminica a VII-a după Cincizecime, enoriașii parohiei „Sf. Alexei Mitropolitul Moscovei” din satul Alexeevca, raionul Edineț, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor la rugăciune pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Aici Prea Sfinția Sa a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Evanghelia zilei, de la Matei IX, 27-35, cu binecuvîntarea Ierarhului, a fost explicată de către părintele Serghei Crudu, slujitor al Mitropoliei de Iaroslavl. După Sfînta Liturghie a urmat un Te Deum de sănătate pentru părintele paroh, protoiereul Anatolie Ciocoi, care în ajun și-a sărbătorit ziua de naștere, și pentru toți credincioșii din această parohie.

La încheierea slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre foloasele duhovniceşti şi trupeşti pe care le putem obţine prin credinţa statornică şi neîndoielnică în Domnul nostru Iisus Hristos, aşa cum reiese din pericopa evanghelică a duminicii în care a fost prezentată vindecarea celor doi orbi şi a unui mut în Capernaum. În acest context, Ierarhul a îndemnat creștinii să ceară de la Dumnezeu mai întîi iertarea păcatelor și mîntuirea sufletului, apoi cele pămîntești. De asemenea, Prea Sfinția Sa a mulțumit părintelui paroh Anatolie Ciocoi pentru rodnica activitate pastorală ce o desfășoară în parohie, conducînd cu mul zel și multă dăruire enoriașii săi pe calea mîntuirii.

Părintele Anatolie a mulțumit la rîndul său Prea Sfințitului Nicodim pentru vizita și slujba săvîrșită și i-a oferit în dar o frumoasă icoană cu chipul Maicii Domnului de la Kazani.

La final, Ierarhul a binecuvîntat credincioșii și a oferit în dar fiecăruia cîte o iconiță cu chipul Maicii Domnului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.