Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească în biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Unguri, raionul Ocnița

 

Sîmbătă, 21 iulie 2012, în ziua prăznuirii Arătării icoanei Maicii Domnului din orașul Kazani (1579), Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii credincioșilor parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din satul Unguri, raionul Ocnița, unde a săvîrșit Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Cu binecuvîntarea Ierarhului, predica de după citirea pericopei evanghelice a fost rostită de către protoiereul Leonid Sevastianov, paroh al bisericii „Sf. Nicolae” din satul Călărășeuca.

La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul Nicodim a adresat credincioșilor un cuvînt de învățătură. Ierarhul a vorbit despre marea și deosebita putere de mijlocire pe care o are Maica Domnului către Fiul Său, Domnul nostru Iisus Hristos, ca fiind cea „plină de har” (Lc. I, 28), Vas ales al Întrupării Cuvîntului și Maica noastră a tuturor. De asemenea, Prea Sfinția Sa a adresat alese cuvinte de felicitare și urări de bine părintelui paroh, protoiereului Vitalie Mailovschi, cu prilejul aniversării a 16 ani de la hirotonia în treapta de preot. Vlădica i-a urat omagiatului multă sănătate, ani lungi de viață, har și ajutor de la Domnul în activitatea de păstorire a credincioșilor pe calea mîntuirii și cea de binevestire a Cuvîntului lui Dumnezeu tinerilor în școală.

Pentru activitate sîrguincioasă spre slava lui Dumnezeu și binele Bisericii Ortodoxe din Moldova, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Unguri, raionul Ocnița, protoiereul Vitalie Mailovschi a fost decorat cu cea mai îanaltă distincție a Eparhiei de Edineț și Briceni – medalia „Sf. Vasile cel Mare”. De aceeași distincție, pentru merite deosebite în slujirea lui Dumnezeu și a oamenilor, s-a învrednicit și protodiaconul Serghie Frunza.

La despărțire, fiecare credincios a primit din mîna Ierarhului, în semn de binecuvîntare, cîte o iconiță cu chipul Maicii Domnului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.