Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Din agenda Ierarhului

În dimineața zilei de sîmbătă, 30 iunie 2012, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, însoțit de ipodiaconul superior Filip Namolovan și de ipodiaconul Ion Tudoreanu, s-a deplasat la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”, Curchi, unde a întîmpinat un grup de 50 de pelerini din satul Tvardița, raionul Taraclia, veniți în acest pelerinaj cu suportul ctitorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, domnul Vasile Șoșev, originar din această localitate. Prea Sfințitul Nicodim a rostit în fața credincioșilor un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre folosul duhovnicesc al pelerinajului și despre felul în care trebuie să se comporte un creștin la mănăstire. Ierarhul a îndemnat credincioșii să se mărturisească și împărtășească cu Sfintele Taine, să se închine la sfintele moaște și icoanele făcătoare de minuni ce se păstrează în acest sfînt așezămînt, pentru a se bucura din plin de roadele duhovnicești ale acestui pelerinaj. În încheierea cuvîntului, Prea Sfinția Sa a oferit în dar fiecărui pelerin cîte o iconiță și un calendar bisericesc în limba rusă.

Credincioșii au continuat vizitarea mănăstirii conduși de ghidul ei, arhimandritul Augustin Zaboroșciuc, care le-a vorbit despre istoria sfîntului așezămînt, despre greutățile și încercările peste care a trecut cu ajutorul Proniei Divine, despre realizările din trecut și din prezent și despre sfințeniile ce se păstrează aici. Pitorescul peisaj al codrilor, frumusețea mănăstirii și duhul rugăciunii, al credinței și al dragostei cultivat prin nevoințele și ostenelile monahilor de aici, au impresionat profund pelerinii, care au promis că se vor întoarce ori de cîte ori vor avea ocazia în aceste sfinte locuri de recreare și regăsire spirituală.

Pe această cale, aducem cordiale mulțumiri Directorului SRL „Moldavskii Standart”, domnului Vasile Șoșev, care de mai mulți ani manifestă o grijă deosebită pentru zidirea spirituală a credincioșilor din localitatea sa de baștină, satul Tvardița, și nu numai, organizînd de cîteva ori pe an pelerinaje pe la locurile sfinte ale Republicii Moldova cu cheltuiala și susținerea sa.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.