Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica Tuturor Sfinților, Prea Sfințitul Nicodim a liturghisit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Portland

 

În Duminica Tuturor Sfinților, cu binecuvîntarea Înalt preasfințitului Nataniel, Arhiepiscop de Detroit al Episcopiei ortodoxe Române din America, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Portland. Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit un sobor de preoți din care a făcut parte protoiereul Cosmin-Gheorghe Antonescu, parohul sfîntului locaș, protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, și protoiereul Alexei Tanaseiciuc.

La final, Ierarhul a rostit în fața credincioșilor un cuvînt de învățătură despre importanța sărbătorii, care ne îndeamnă la urmarea exemplului de viață al sfinților și la invocarea ajutorului lor în rugăciune, pentru a deveni și noi bineplăcuți lui Dumnezeu. Părintele paroh Cosmin-Gheorghe Antonescu a mulțumit, la rîndul său, Prea Sfințitului Nicodim pentru vizita arhierească și rugăciunile înălțate către Bunul Dumnezeu pentru obștea ortodoxă din acest oraș.

Fiecare credincios a primit din partea Ierarhului în dar cîte o iconiță și medalioane.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.