Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească în parohia „Învierea Domnului” din San Francisco

 

Luni, în a doua zi după Duminica Cincizecimii, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfîntul și de Viață Făcătorul Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi. La Sinodul II Ecumenic, ținut în anul 381 la Constantinopol, a fost respinsă învățătura lui Macedonie, care susținea că Sfîntul Duh este o „creatură”, afirmîndu-se deoființimea Sa cu Tatăl și cu Fiul. Aici s-au alcătuit următoarele 5 articole din Crez (primele 7 fiind stabilite în cadrul primului Sinod Ecumenic de la Niceea, 325) și s-a mărturisit că Duhul Sfînt purcede de la Tatăl și „este împreună cu Tatăl și cu Fiul închinat și slăvit”.

În ziua acestui praznic, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie în parohia „Învierea Domnului” din orașul San Francisco. După serviciul divin, Ierarhul a adresat un cuvînt de felicitare părintelui paroh, protoiereului Octavian Mahler, cu prilejul celei de-a 36 aniversări a zilei de naștere, oferindu-i în dar o icoană cu chipul Maicii Domnului de la Vladimir, și urîndu-i multă sănătate, realizări și bucurii duhovnicești, har și ajutor de la Dumnezeu în lucrarea sfîntă de păstorire a credincioșilor pe calea mîntuirii.

La final, credincioșii prezenți la slujbă au primit în dar din partea Prea Sfințitului Nicodim  cîte o iconiță și un medalion, iar părintele Octavian a oferit pentru toți o masă praznicală.

Tot aici Prea Sfințitul Nicodim a făcut cunoștință cu stră-strănepotul distinsului scriitor român Ion Creangă – domnul Costin Mihăiescu, locuitor al orașului San francisco.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.