Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Duminica Mare la Catedrala „Icoana Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necăjiți” din orașul San Francisco

 

Duminică, 3 iunie 2012, Biserica Ortodoxă prăznuiește Cincizecimea sau Pogorîrea Sfîntului Duh, sărbătoare domnească ce comemorează pogorîrea Sfîntului Duh în chip de limbi de foc peste Sfinții Apostoli la 50 de zile după Slăvita Înviere și la 10 zile după Înălțarea la cer a Mîntuitorului Hristos, aceștia căpătînd marele dar de a vorbi în limbi străine, necunoscute de ei pînă atunci. Spre mirarea multor oameni aflați în Ierusalim, cei doisprezece Apostoli au început să facă cunoscută învățătura Mîntuitorului către neamuri, în diferite limbi, deși acești ucenici erau știuți de mulți dintre cei prezenți ca fiind evrei simpli, în nici un caz preocupați de învățarea limbilor străine. Evenimentul reprezintă și ziua de naștere în chip văzut a Bisericii Creștine, întemeiată în chip nevăzut prin Jertfa Mîntuitorului pe Cruce.

În ziua acestui mare praznic, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, i-a coliturghisit Înalt Preasfințitului Kirill, Arhiepiscop al Americii de Vest și San Francisco, în Catedrala „Icoana Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necăjiți”.

La finalul Sfintei Liturghii și a slujbei Vecerniei, în cadrul căreia au fost citite rugăciunile pelcării genunchilor, Prea Sfințitul Nicodim a adresat alese cuvinte de felicitare Înalt Preasfințitului Kirill, Arhiepiscop al Americii de Vest și San Francisco, cu prilejul jubileului de 20 de ani de slujire la Altarul Domnului în treapta de arhiereu, ce-l va sărbători în curînd (la 7 iunie 2012), și cu ocazia aniversării a cinci ani de la unirea cu Patriarhia Moscovei, decorîndu-l cu medalia eparhială „Sf. Vasile cel Mare” și oferindu-i în dar un engolpion.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.