Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghie Arhierească în biserica „Învierea Domnului” din orașul San Francisco

 

Sîmbăta dinaintea Duminicii Pogorîrii Sfîntului Duh (Sîmbăta Rusaliilor) este consacrată de Biserica Ortodoxă pomenirii generale a morților. În această zi, cu binecuvîntarea Înalt Preasfințitului Nathaniel, Arhiepiscop de Detroit al Episcopiei Ortodoxe Române din America, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Învierea Domnului” din orașul San Francisco. Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit un sobor de preoți din care afăcut parte secretarul eparhial, protoiereul Adrian Cotelea; duhovnicul blagociniei Edineț, protoiereul Alexei Tanaseiciuc, și parohul acestui sfînt locaș, protoiereul Octavian Mahler.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba parastasului întru pomenirea tuturor celor ce întru dreaptă credință s-au mutat la cele veșnice și de cuvîntul de învățătură al Ierarhului. Prea Sfinția Sa a vorbit despre importanța acestei sîmbete, menționînd că ea a fost rînduită pentru ca, prin rugăciunile Bisericii, și morții să se bucure de darurile Sfîntului Duh, a cărui pogorîre se va sărbători Duminică.

La final, credincioșii prezenți la slujbă au primit din partea Prea Sfințitului Nicodim, în semn de binecuvînare, cîte o iconiță și un medalion.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.