Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghie Arhierească la Catedrala „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Detroit

 

În Duminica a VII-a după Paști, a Sfinților Părinți de la primul Sinod Ecumenic (Niceea, 325), Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a coliturghisit împreună cu Înalt Preasfințitul Nathaniel, Arhiepiscop de Detroit, și Prea Sfințitul Timotei, Episcop de Spania și Portugalia, în Catedrala „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Detroit. În cadrul Sfintei Liturghii, cu binecuvîntarea Înalt Preasfințitului Nathaniel, ierodiaconul Sebastian Dumitrașco a fost avansat de către Prea Sfințitul Nicodim în treapta de arhidiacon.

După Sfînta Liturghie, Ierarhii împreună cu soborul slujitorilor au oficiat un parastas întru pomenirea ostașilor armatei Statelor Unite căzuți pe cîmpul de luptă (în fiecare an, în ultima zi de luni din mai (28 mai în 2012) este sărbătorită Ziua Memorială (Memorial Day), sărbătoare oficială la nivel federal în Statele Unite ale Americii, care comemorează soldații americani căzuți în luptă sau în serviciul militar).

După slujba parastasului, Prea Sfințitul Timotei, Prea Sfințitul Nicodim și Înalt Preasfințitului Nathaniel, au adresat credincioșilor cîte un cuvînt de învățătură despre semnificația sărbătorii și despre importanța rugăciunilor pentru cei ce întru dreaptă credință s-au mutat la Domnul.

La final, părintele Laurence Lazăr, protopop de Detroit, a adresat un cuvînt de mulțumire Ierarhilor pentru vizita, binecuvîntarea acordată clerului și credincioșilor și Sfînta Liturghie Arhierească oficiată în Catedrala „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.