Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Festival al Cîntecului Pascal și expoziție de bucate tradiționale pascale în incinta Catedralei „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

 

Luni, în a doua zi de Paști, în incinta Catedralei „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni a aut loc o expoziție de produse culinare pascale și un frumos concert de cîntece liturgice și populare tradiționale de Învierea Domnului cu genericul „După datina creștină”, organizat de Secția raională Cultură a Consiliului Raional Briceni. La eveniment au participat formații și colective artistice din 20 de primării ale raionului. Cu un cuvîntul de deschidere al festivității și de felicitare cu prilejul Sfintei Învieri a Mîntuitorului, s-a adresat protoiereul Vasile Saracuța, blagocin al bisericilor din raionul Briceni și paroh al Catedralei „Acoperămîntul Maicii Domnului”. Din partea Consiliului Raional a luat cuvîntul vicepreședintele raionului Briceni, domnul Petru Ursachi. Festivalul, moderat de doamna Maria Scoarță, specialist la Secția raională Cultură, a început cu slujba de binecuvîntare oficiată de slujitorii Catedralei – protoiereul Vasile Saracuța și protoiereul Simeon Cucuietu.

La final, din partea Consiliului Raional Briceni, toate colectivele artistice au fost menționate cu Diplome de participare, iar din partea Catedralei „Acoperămîntul Maicii Domnului” – cu cîte o Pastorală la Învierea Domnului a Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, o iconiță și o cărticică de rugăciuni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.