Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zi de sărbătoare la biserica ”Sf. Nicolae” din orașul Dondușeni

 

În ziua de joi a Săptămînii Luminate, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți  și diaconi, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica ”Sf. Nicolae” din orașul Dondușeni. La intrarea în oraș, Prea Sfinția Sa a fost întimpinat cu multă căldură de către blagocinul bisericilor din raionul Dondușeni, protoiereul Veaceslav Matiescu, iar la intrarea în sfîntul locaș — de către omagiatul părinte paroh, protoiereul Pavel Melnic, care a aniversat în această zi frumosul jubileu de 20 de ani de slujire la altar, și de doamna preoteasă Tatiana împreună cu enoriașii. Alături de  credincioși la serviciul divin a participat și președintele Consiliului raional Dondușeni, domnul Anastasie Pavlov. După citirea Sfintei Evanghelii, un cuvînt de învățătură și de felicitare cu prilejul sfintelor sărbători pascale a adresat credincioșilor protoiereul Oleg Străinu, paroh al bisericii ”Sf. Arhangheli” din comuna Plop, raionul Dondușeni.

Apreciind activitatea rodnică a părintelui Pavel în ogorul Domnului de-a lungul celor 20 de ani de slujire preoțească, Prea Sfințitul Nicodim l-a decorat în cadrul Sfintei Liturghii cu medalia eparhială ”Sf. Vasile cel Mare”.

După Sfînta Liturghie a urmat slujba unui Te Deum de sănătate pentru părintele blagocin, omagiatul părinte paroh, familiile lor și enoriașii bisericii ”Sf. Nicolae”, iar mai apoi Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică a zilei de la Ioan III, 1-15. Ierarhul a vorbit credincioșilor despre legătura dintre botez și Înviere — botezul ca moarte pentru păcat și naștere din nou din apă și din duh la viața cea nouă împreună cu Hristos, prin care ne asumăm roadele Jertfei de pe Golgota și ale Învierii întru slavă a Mîntuitorului. În continuare Vlădica a adresat calde felicitări parohului sfîntului locaș, omagiatului protoiereu Pavel Melnic, urîndu-i sănătate și har de sus întru bună sporirea lucrării sfinte la care a fost chemat – de păstorire a credincioșilor pe calea mîntuirii.

Lar rîndul său, părintele paroh a mulțumit Prea Sfinției sale pentru vizita, slujba și binecuvîntarea acordată, pentru rugăciune și susținere.

La despărțire, fiecare credincios a primit din partea Prea Sfinției Sale în semn de binecuvîntare cîte o iconiță a Învierii Domnului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.