Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghie Arhierească în a treia zi de Paști la Mănăstirea ”Învierea Domnului” din orașul Briceni

 

În a treia zi de Paști, cu prilejul hramului Mănăstirii de maici ”Învierea Domnului” din orașul Briceni, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul viețuitoarelor și a mulțimii închinătorilor sfîntului așezămînt, săvîrșind Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit un numeros sobor de preoți și diaconi, la sărbătoare participînd un număr mare de credincioși, veniți la hram din mai multe localități ale ale eparhiei. Predica de după citirea pericopei evanghelice a fost rostită de protoiereul Vasile Saracuța, blagocin al bisericilor din raionul Briceni.  După rugăciunea ”Tatăl nostru”, cîteva cuvinte despre semnificația și bucuria Învierii Domnului a adresat credincioșilor duhovnicul sfîntului așezămînt, protoiereul Anatolie Ciocoi.

Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea înconjurării bisericii cu citirea pericopelor evanghelice ale Învierii și cuvîntul de învățătură și de felicitare al Ierarhului. Prea Sfințitul Nicodim a vorbit despre Învierea Domnului care a servit drept temei al credinței și al propovăduirii creștine și prin lumina și bucuria căreia, inima și sufletul creștinilor se pătrund de lumina harului dumnezeiesc și se transfigurează, devenind mai receptive la mesajul Veștii celei Bune a Răscumpărării din păcat și din moarte a neamului omenesc. De asemenea, Ierarhul a felicitat maica stareță, egumena Daniela, slujitorii, maicile, surorile, ctitorii sfîntului așezămînt cu Luminosul Praznic al Învierii, și a mulțumit închinătorilor și pelerinilor pentru prezența la slujbă, împărtășindu-se din bucuria acestei sărbători. Toți credincioșii au primit în semn de binecuvîntare din partea Prea Sfinției Sale în dar cîte o iconiță a Învierii Domnului.

Bucuria sărbătorii a fost întregită și de o agapă frățească pregătită cu mult drag de viețuitoarele sfintei mănăstiri pentru toți creștinii prezenți la slujbă.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.