Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la capela ”Sf. Trei Ierarhi” a Seminarului Teologic Liceal de Fete ”Sf. Cuv. Mc. Elisabeta” din Edineț

 

În Sfînta și Marea Miercuri a Săptămînii Patimilor, cînd Biserica Ortodoxă face pomenirea femeii celei păcătoase care L-a uns pe Mîntuitorul cu mir în casa lui Simon Leprosul, ”spre îngroparea Sa”, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la la capela ”Sf. Trei Ierarhi” a Seminarului Teologic Liceal de Fete ”Sf. Cuv. Mc. Elisabeta” din orașul Edineț. Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit un sobor de preoți din care a făcut parte ieromonahul Hrisostom (Morocica), paroh al sfîntului locaș, protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, protoiereul Mihail Baraghin, director al Seminarului Teologic Liceal de Fete din Edineț, și preotul Vladimir Boian, slujitor al capelei ”Sf. Trei Ierarhi”. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul elevelor Seminarului Teologic.

La final, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură despre evenimentele de maximă încărcătură emoțională și spirituală, petrecute cu Mîntuitorul Hristos atunci cînd a mers de bună voie spre Sfintele și Mîntuitoarele Sale Patimi, comemorate de Biserica Ortodoxă în această perioadă a Săptămînii Mari. ”Să nu ne asemănăm celor care au strigat atunci: Răstignește-L! Răstignește-L!, prin păcatele și patimile care strigă astăzi în noi la fel, ci cu umilință să aducem lacrimi de pocăință și recunoștință Mîntuitorului pentru toate cîte a suferit din iubire pentru noi și pentru mîntuirea noastră!” – a mai îndemnat Vlădica.

La rîndul său, parohul bisericii ”Sf. Trei Ierarhi”, ieromonahul Hrisostom a mulțumit prea Sfinției Sale pentru prezența la slujbă și binecuvîntarea arhierească acordată slujitorilor și enoriașilor sfîntului locaș.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.