Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a oficiat în slujba Vecerniei cu rînduiala Passiei la Catedrala ”Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț

 

În seara zilei de duminică, 11 martie 2012, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat la Catedrala ”Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț slujba Vecerniei cu rînduiala Passiei. La final, Ierarhul a ținut în fața credincioșilor un emoționant cuvînt despre Jertfa supremă asumată de Mîntuitorul pentru răscumpărarea noastră.

* * * * *

                Passia este o rînduială de cult specifică Postului Mare, fiind săvîrșită de patru ori, de obicei la vecerniile din duminica a doua, a treia, a patra și a cincea din acest post. Rînduiala acestei slujbe conține Acatistul sfintelor și mîntuitoarelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos, cîntări liturgice specifice Săptămînii Patimilor și cite o pericopă evanghelică despre Patimile Domnului (pentru fiecare slujbă, după cum urmează: Matei – cap. 26-27; Marcu – cap. 14-15; Luca – cap. 22-23; Ioan – cap. 18-19). În Biserica Ortodoxă Rusă passile au fost săvîrșite începînd cu sec. XVII.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.