Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În sîmbăta săptămînii a doua a Sfîntului și Marelui Post, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie la Mănăstirea ” Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni

 

Sîmbătă, 10 martie 2012, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a închinătorilor mănăstirii ”Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț. Aici Prea Sfinția Sa a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți, din care a făcut parte arhimandritul Damian (Burlacu), starețul mănăstirii ”Nașterea Domnului”, protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, și cinstiții slujitori ai sfîntului așezămînt.

După citirea pericopelor evanghelice ale zilei, de la Marcu 1, 35-44, și Ioan 5, 24-30, Prea Sfințitul Nicodim a adresat credincioșilor un cuvînt de învățătură. Ierarhul a specificat că perioada Postului în care ne aflăm este cel mai prielnic moment pentru a ne apropia de Mîntruitorul, asemenea leprosului din Evanghelia de la Marcu, și a-I cere stăruitor, dar cu smerenie, curățirea de patimi și iertarea de păcatele în care cădem în fiecare zi și în fiecare ceas: ”Doamne, de voiești, poți să mă curățești!” Iar de vom veni la Hristos cu credință, pocăință și zdrobirea inimii, vom auzi același glas al Părintelui Iubitor și Mult Milostiv: ”Voiesc, curățește-te!”.

La finalul serviciului divin, Ierarhul a felicitat credincioșii care s-au învrednicit de primirea Sfintelor Taine, ca merinde pentru Viața Veșnică, și oferit tuturor în dar cite o iconiță cu chipul Maicii Domnului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.