Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica Iertării, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie în biserica ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” din satul Brătușeni, raionul Edineț

 

Credincoșii bisericii ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Brătușeni, raionul Edineț, în frunte cu slujitorii sfîntului lăcaș — preotul paroh, protoiereul Victor Babisanda, protoiereul Vasile Iarovoi și protoiereul Serghei Grosu,  au avut bucuria ca, în Duminica Iertării (a izgonirii lui Adam din Rai), să-l aibă în mijlocul lor pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Prea Sfinția Sa a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Pericopa evanghelică a sărbătorii a fost explicată de protoiereul Dionisie Lupașco, parohul biserii ”Sf. Gheorghe” din satul Șofrîncani, raionul Edineț. Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba Te Deum-ului de sănătate pentru slujitorii și poporul dreptcredincios din această localitate.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit credincioșilor despre importanța acestei Duminici, subliniind importanța iertării din inimă a tuturor greșiților noștri pentru a intra cu inima curată în Sfîntul și Marela Post care ne stă în față. Totodată, Ierarhul a îndemnat credincioșii să împodobească nevoința postului cu mai multă rugăciune și fapte de milostenie, ca acest urcuș spre Înviere să aducă Lumină și Viață Veșnică pentru fiecare suflet credincios. De asemenea, Prea Sfinția Sa a mulțumit preotului paroh, protoiereului Victor Babisanda, și slujitorilor sfăntului locaș pentru pentru deloc ușoara activitate pastorală ce o desfășoară în această localitate, dar a atras atenția și asupra faptului că încă multe lucrări spre binele Bisericii și a dreptmăritorilor creștini mai sunt de realizat în viitor. Mai mulți ctitori și binefăcători ai bisericii ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Brătușeni au fost decorați de către Ierarh cu medalia eparhială ”Sf. Vasile cel Mare” și Diplome Arhierești. Pentru toți copiii prezenți la slujbă, Prea Sfințitul Nicodim a adus cadouri, constînd din dulciuri, iar fiecare creștin prezent la slujbă a primit în dar, în semn de binecuvîntare, cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.