Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghie Arhierească şi slujba parastasului pentru vrednicul de pomenire Episcop Dorimedont la Mănăstirea Noul-Neamţ, Chiţcani

 

La 31 decembrie 2011 s-au împlinit 5 ani de la mutarea dintre noi la cele veşnice a vrednicului de pomenire Episcop Dorimedont, primul Ierarh al Eparhiei de Edineţ şi Briceni. Cu aceast prilej, cu binecuvîntarea Întîistîtîtorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolitul Vladimir, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a săvîrşit Sfînta Liturghie alături de Prea Sfinţitul Sava, Episcop de Tiraspol şi Dubăsari, în Soborul Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Noul-Neamţ, Chiţcani, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu Prea Cuviosul părinte stareţ al sfîntului aşezămînt, arhimandritul Paisie (Cecan). După serviciul divin, cu un cuvînt de învăţătură s-a adresat către credincioşi Prea Sfinţitul Episcop Sava.

 Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba parastasului la mormîntul Episcopului Dorimedont, după care Prea Sfinţitul Nicodim a rostit un cuvînt de mîngîiere pentru rudele apropiate şi toţi cei care au avut fericirea să-l cunoască sau să-i fie aproape vrednicului de pomenire Ierarh. Prea Sfinţia Sa a a trecut în revistă şi a apreciat înalt activitatea Prea Sfinţitului Dorimedont spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova, afirmînd că el a fost şi va rămîne mereu înţeleptul păstor, iubit şi preţuit de toţi, şi un adevărat model de slujire arhierească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.