Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Au fost sfinţite şi instalate noile clopote ale Catedralei „Sf. Dumitru” din oraşul Cupcini

 

Marţi, 27 decembire 2011, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a vizitat Catedrala „Sfîntul Mare Mucenic Dumitru” din oraşul Cupcini pentru a oficia Sfînta Liturghie şi slujba de sfinţire a noilor clopote.

După primirea oficială a Ierarhului, a fost săvîrşită Sfînta Liturghie, la care Prea Sfinţitul Nicodim a fost înconjurat de un sobor de preoţi din care au făcut parte – prot. Adrian Cotelea, secretar eparhial; prot. Victor Captari, parohul Catedralei, şi prot. Vitalie Grigoraş, parohul bisericii „Sfinţii Arhangheli” din satul Gaşpar, raionul Edineţ. La sfîrşitul Sfintei Liturghii, Ierarhul, în fruntea soborului de preoţi, a oficiat slujba de sfinţire a noilor clopote. Achiziţionarea clopotelor a fost suportată de ctitorii Catedralei  „Sfîntul Mare Mucenic Dumitru” din oraşul Cupcini – domnii Savelii Rusu şi Veaceslav Ciornîi, fiind realizate la turnătoria LITEX din oraşul Moscova. Imediat după sfinţire, clopotele au fost ridicate cu ajutorul macaralei şi montate în clopotniţa Catedralei.

În cuvîntul Său de învăţătură, Prea Sfinţitul Nicodim l-a felicitat pe părintele paroh, protiereul Victor Captari, şi enoriaşii Catedralei cu sfinţirea clopotelor, eveniment ce are loc foarte rar în viaţa unei parohii. Ierarhul a menţionat că sunetul clopotelor ne aminteşte prezenţa lui Dumnezeu în mijlocul nostru şi de datoria de a ne ruga, a I ne închina, a-L lăuda şi a-I mulţumi pentru toate binefacerile primite de la El. De aceea, la auzul dangătului de clopot, creştinul adevărat se însemnează cu semnul Sfintei Cruci, aducînd slavă lui Dumnezeu.

La rîndul său, părintele Victor a mulţumit Ierarhului pentru slujba săvîrşită şi ctitorilor pentru jertfelnicia de care au dat dovadă, oferind acest nepreţuit dar parohienilor.

La despărţire, fiecare credincios prezent la slujbă a primit în dar din partea Prea Sfinţitului Nicodim cîte o carte a Sanctităţii Sale, Pariarhul Kirill – „Libertatea şi responsabilitatea. În căutarea armoniei”.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.